Kemi
Kemi - rød opgavebog - aktuel koncentration mm.
03. oktober 2007 af
rainfighter (Slettet)
Hejsa jeg har disse 2 opgaver:
Til 10 mL havvand sættes overskud af sølvnitrat, hvorved havvandets indhold af Cl- fældes fuldstændigt som AgCl (s).
a) Opskriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.
Det udfældende AgCl frafiltreres og tørres, hvorefter det vejes. Massen viser sig at være 0,740 g.
b) Beregn den aktuelle koncentration af Cl- i havvandet.
Det antages at Cl- i havvandet udelukket stammer fra NaCl.
Densitaten af havvand er 1,02g/mL
c) Beregn indholdet (i masseprocent) af NaCl i havvandet.
5,0 mL havvand fra e anden lokalitet titreres med AgNo3-opløsning under anvendelse af kaliumchromat som indikator.
Ved titreringen bruges 13,6 ml 0,104 M AgNo3
Densiteten af dette havvand er 1,01 g/mL
d) Beregn indholdet (i masseprocent) af NaCl
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det !
Til 10 mL havvand sættes overskud af sølvnitrat, hvorved havvandets indhold af Cl- fældes fuldstændigt som AgCl (s).
a) Opskriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.
Det udfældende AgCl frafiltreres og tørres, hvorefter det vejes. Massen viser sig at være 0,740 g.
b) Beregn den aktuelle koncentration af Cl- i havvandet.
Det antages at Cl- i havvandet udelukket stammer fra NaCl.
Densitaten af havvand er 1,02g/mL
c) Beregn indholdet (i masseprocent) af NaCl i havvandet.
5,0 mL havvand fra e anden lokalitet titreres med AgNo3-opløsning under anvendelse af kaliumchromat som indikator.
Ved titreringen bruges 13,6 ml 0,104 M AgNo3
Densiteten af dette havvand er 1,01 g/mL
d) Beregn indholdet (i masseprocent) af NaCl
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det !
Svar #1
07. oktober 2007 af Guldfisken89 (Slettet)
a: Ag+(ag) + Cl- -->AgCl(s)
b: n[Cl-] = n[Ag+] da de reagerer i forholdet 1:1. så [Cl-] = [Ag+]
n(CL-) = n(Ag+) = 0,740 g/ 107,9 g/mol = 0,006858 mol
b: n[Cl-] = n[Ag+] da de reagerer i forholdet 1:1. så [Cl-] = [Ag+]
n(CL-) = n(Ag+) = 0,740 g/ 107,9 g/mol = 0,006858 mol
Skriv et svar til: Kemi - rød opgavebog - aktuel koncentration mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
