Matematik

inv sin?

13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)
Hey,
Hvad betyder det, at jeg skal tage inv sin til noget?

Eksempelvis:
v = inv sin (2/3) = ???


Malfoy


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Det er det omvendte af sin.

sin(v) = x
<=>
v = inv sin(x)

Svar #2
13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)

Okay det eneste jeg forstod at inbv sin var det omvendte af sinus. Når jeg så har til opgave at beregne et konkret eksempel, hvordan gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det er arcusfunktionen, som ibibib skriver. Med ord: Det er vinklen til den værdi, hvis sinus er x. Eksempel sin(90 grader)=1<=>arcsin(1)=90grader

Svar #4
13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Husk at der ikke gælder biimplikation da arcsin(x) er mangetydig.

Svar #6
13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)

Jeg kan godt se, hvad der menes ud fra den konkrete eksempel med 90 grader, da det er en rimelig let eksempel, men hvordan skal jeg eksempelvis løse følgende:


inv sin ((6371)/(6380)) = ?


Kan man eventuelt løse den uden at bruge inv-halløjet? Og hvordan skal det så gøres?


Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
nå ja, men der er så mange år siden, jeg har haft det, men det er da vel rigtigt, at
y=arcsin(x)<=>x=sin(y), når y ligger mellem -pi/2 og pi/2 inklusive?

Svar #8
13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)

Nogle der eventuelt kunne besvare mit spørgsmål?


Malfoy

Skriv et svar til: inv sin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.