Kemi
Flytning af energi
21. oktober 2007 af
Ole Sørensen (Slettet)
Hej, jeg har to flg. opgaver, som jeg i øjeblikket begge har løst ved at sige at D_U = T * D_Entropi. Er dette forkert?
"Take 10^-6 J of heat from a system at a temperature of 300 K and add it to a system at 299K. What is the total entropy change of the two systems, and by what factor does the number of accessible states increase?"
"If 10^-7 J of heat is added to a system which is so large, that its temperature does not change, by what factor will the number of accessible states of the system increase if the temperature is 30K"
"Take 10^-6 J of heat from a system at a temperature of 300 K and add it to a system at 299K. What is the total entropy change of the two systems, and by what factor does the number of accessible states increase?"
"If 10^-7 J of heat is added to a system which is so large, that its temperature does not change, by what factor will the number of accessible states of the system increase if the temperature is 30K"
Svar #1
21. oktober 2007 af Lurch (Slettet)
Den termodynamiske identitet siger at
dU = T*dS - P*dV
Det må være korrekt såfremt volumen af systemet ikke ændres, og hvis man kan antage temperaturem er konstant ved tilførslen af energi, hvilket lyder rimeligt med dU=10^(-6)J (hvis systemet ikke er ekstremt småt)
dU = T*dS - P*dV
Det må være korrekt såfremt volumen af systemet ikke ændres, og hvis man kan antage temperaturem er konstant ved tilførslen af energi, hvilket lyder rimeligt med dU=10^(-6)J (hvis systemet ikke er ekstremt småt)
Svar #2
21. oktober 2007 af Lurch (Slettet)
Sådan finder du ændringen i entropi for det enkelte system.
Den samlede ændring er
dS = dS1 + dS2
Spørgsmålet går på hvor mange nye tilstande dette giver anledning til. Du skal også have fat i definitionen på entropi
S = k*ln(O)
O (omega) er antallet af mulige tilstande
Den samlede ændring er
dS = dS1 + dS2
Spørgsmålet går på hvor mange nye tilstande dette giver anledning til. Du skal også have fat i definitionen på entropi
S = k*ln(O)
O (omega) er antallet af mulige tilstande
Skriv et svar til: Flytning af energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
