Matematik
Brug for hjælp.
21. oktober 2007 af
andersdeluxe (Slettet)
HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP TIL DENNE OPGAVE! Håber en flink sjæl her inde er villig til at hjælpe lidt..
_________________________________________________________
Opgave 3.002
Når spinat blancheres, ændrer vitamninindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y=31.5*0.887^t,
hvor t er tiden.
a) bestem t for y = 19.
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20.3+61.4*0.884^t,
hvor t er tiden.
b) bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
_________________________________________________________
Opgave 3.002
Når spinat blancheres, ændrer vitamninindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y=31.5*0.887^t,
hvor t er tiden.
a) bestem t for y = 19.
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20.3+61.4*0.884^t,
hvor t er tiden.
b) bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
Svar #1
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
Blanchere er det med at fryse ting ned? eller hvordan? :P
a)
Jeg kalder forskriften for vitaminindholdet for g(t)=31.5*0.887^t
19=31.5*0.887^t
19/31.5=0.887^t
log(19/31.5)=log(0.887^t)=t*log(o.887)
(log((19/31.5))/log(0.887) = 4.21606
Der er gået 4,21 (timer??) når vitaminindholdet er faldet til 19 (??)
b)
jeg kalder forskriften for nitratindholdet for z = f(t) = 20.3+61.4*0.884^t
"bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15."
Her gør vi det samme som i a) blot med 15. solve(15=g(t),t) t= 6,187
jeg indsætter tiden i ligning f(t)
f(15)=20.3+61.4*0.884^6.187 = 48,93
Når vitaminindholdet er 15 er nitratindholdet 49,93.
a)
Jeg kalder forskriften for vitaminindholdet for g(t)=31.5*0.887^t
19=31.5*0.887^t
19/31.5=0.887^t
log(19/31.5)=log(0.887^t)=t*log(o.887)
(log((19/31.5))/log(0.887) = 4.21606
Der er gået 4,21 (timer??) når vitaminindholdet er faldet til 19 (??)
b)
jeg kalder forskriften for nitratindholdet for z = f(t) = 20.3+61.4*0.884^t
"bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15."
Her gør vi det samme som i a) blot med 15. solve(15=g(t),t) t= 6,187
jeg indsætter tiden i ligning f(t)
f(15)=20.3+61.4*0.884^6.187 = 48,93
Når vitaminindholdet er 15 er nitratindholdet 49,93.
Svar #2
21. oktober 2007 af peberdelfinen (Slettet)
a) du sætter y=19 og får ligningen 19=31,5*0,887^t... Så løser du den med hensyn til t
b) Først finder du t når y er 15. Så indsætter du den t-værdi i den anden ligning og finder z.
b) Først finder du t når y er 15. Så indsætter du den t-værdi i den anden ligning og finder z.
Svar #4
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)
hva hvis jeg også gerne vil bestemme t udtrykt ved y ???
Skriv et svar til: Brug for hjælp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
