Matematik
hurtig hjlæp!
25. oktober 2007 af
Zalcos (Slettet)
en bondegård.
39 hoveder, 106 ben
der er høns (1 hoved 2 ben) og grise (1 hoved 4 ben)
hvormange grise, hvormange høns?
39 hoveder, 106 ben
der er høns (1 hoved 2 ben) og grise (1 hoved 4 ben)
hvormange grise, hvormange høns?
Svar #1
25. oktober 2007 af Esbenps
Opstil en række ligninger, som beskriver dit problem:
Du ved at antallet af hønseben + antallet af griseben skal give 106:
H*2 + G*4 = 106 (hver høne (H) har 2 ben og hver gris (G) har 4 ben)
Du ved også, at antallet af hoveder skal give 39:
H + G = 39
Løs de to ligninger...
Du ved at antallet af hønseben + antallet af griseben skal give 106:
H*2 + G*4 = 106 (hver høne (H) har 2 ben og hver gris (G) har 4 ben)
Du ved også, at antallet af hoveder skal give 39:
H + G = 39
Løs de to ligninger...
Skriv et svar til: hurtig hjlæp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
