Kemi

Aminosyren lysin og dets pH

01. november 2007 af holger (Slettet)
Jeg er ved at få styr på aminosyres pH: Men vil meget gerne have et svar på denne her:

Lysin, 2,6-diaminohexansyre (H2N(CH2)4CH(NH2)COOH, HA er en basisk aminosyre. Lysin der har optaget to protoner har pKa-værdier

pKa1= 2,18
pKa2= 8,95
pKa3= 10,53

henholdsvis svarende til H3A++,H2A+ og HA
Carboxsyregruppen er mere sur end amoniumgruppen i 2-position,og amoniumgruppen i 2-position er mere sur endnamoniumgruppen i 6-position

1)Beregn pH i en 0,1 M opl. af lysin

2)Beregn hvilket volumen 0,500 M HCL der skal sættes til 100,0ml af en 0,1 M opl af lysin for at pH bliver 8,3

Ved godt den ikke er såå svær.. men er altså i tvivl alligevel.. TAK!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2007 af mathon

Lysin, HA

HA <--> H^(+) + A^(-)

pKs(HA) = 10.53, hvilket indikerer SVAG syre,
hvorfor

pH = 0.5*(pKs-log(C_s))

a)
pH = 0.5*(10.53-log(0.1)) = 5.765 = ca. 5.8



Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2007 af mathon

b)
...at tilsætte en stærk syre som HCl til en opløsning, hvis pH i forvejen er 5.8, bringer IKKE pH til at stige, men til at falde,
hvorfor

pH ikke øges til 8.3 ved at tilsætte HCl!!!

Skriv et svar til: Aminosyren lysin og dets pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.