Fysik
Rumfang af legeme! Hjælp vil gerne forstå dette!
05. november 2007 af
ggf (Slettet)
Sidder med en "træningsopgave", altså er der hverken tale om lektier eller afleveringer. Men jeg vil dog alligevel gerne forstå dette!
Opgaven:
Et legeme med densiteten 1245kg/m3 har massen 780kg. Hvad er legemets rumfang? Legemet kastes i et hav med densitet 1060kg/m3. Vil legemet synke til bunds eller flyde ovenpå? Hvorfor?. Hvor stor er opdriften på legemet!
Jeg Vil UTROLIG gerne have en forklaring på dette!
Opgaven:
Et legeme med densiteten 1245kg/m3 har massen 780kg. Hvad er legemets rumfang? Legemet kastes i et hav med densitet 1060kg/m3. Vil legemet synke til bunds eller flyde ovenpå? Hvorfor?. Hvor stor er opdriften på legemet!
Jeg Vil UTROLIG gerne have en forklaring på dette!
Svar #1
05. november 2007 af ABreine (Slettet)
divider massen 780kg med densiteten, og du får et volumen i m^3. legemet vil jo synke, og opdriften er lig med tyngdekraften på den fortrængte volumen, af det stof der er i havet.
Svar #2
06. november 2007 af mathon
opdriften er lig med tyngden af den fortrængte havvandsmængde
F_op = (0,626506 m^3)*(1060 kg/m3)*(9,82 m/s^2) = 6521,43 kg*m/s^2 =
6521,43 N
F_tyngdekraft = (780 kg)*(9,82 m/s^2) = 7659,6 kg*m/s^2 = 7659,6 N
hvorfor opdriften ikke er stor nok til at holde legemet flydende
...ses allerede af, at legemets massefylde, 1245 kg/m3, overstiger den opdrivende væskes massefylde, 1060 kg/m3...
F_op = (0,626506 m^3)*(1060 kg/m3)*(9,82 m/s^2) = 6521,43 kg*m/s^2 =
6521,43 N
F_tyngdekraft = (780 kg)*(9,82 m/s^2) = 7659,6 kg*m/s^2 = 7659,6 N
hvorfor opdriften ikke er stor nok til at holde legemet flydende
...ses allerede af, at legemets massefylde, 1245 kg/m3, overstiger den opdrivende væskes massefylde, 1060 kg/m3...
Skriv et svar til: Rumfang af legeme! Hjælp vil gerne forstå dette!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
