Kemi
Henry konstanten
09. november 2007 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe lidt med denne opgave.
Følgende oplsyninger er givet.
(CS2, Mw = 76,14 g/mol). En vandig opløsning der indeholder 2,2 g CS2 pr. liter har ved 25 grader et
partialtryk på 0,395 atm.
- Beregn Henry konstanten (KB) for CS2 ved 25 grader.
Henry konstanten opgives ofte som forholdet mellem trykket ved ligevægt og koncentrationen og kaldes KH; beregn også KH.
KH har jeg forsøgt at beregne ved at sige c = 2,2 g/76,14
og så dividere jeg paritaltrykket med det tal, men ved ikke om det er rigtigt.
Men KB ved jeg ikke hvordan jeg skal regne
Håber nogen har tid til lige at give et par hints.
Følgende oplsyninger er givet.
(CS2, Mw = 76,14 g/mol). En vandig opløsning der indeholder 2,2 g CS2 pr. liter har ved 25 grader et
partialtryk på 0,395 atm.
- Beregn Henry konstanten (KB) for CS2 ved 25 grader.
Henry konstanten opgives ofte som forholdet mellem trykket ved ligevægt og koncentrationen og kaldes KH; beregn også KH.
KH har jeg forsøgt at beregne ved at sige c = 2,2 g/76,14
og så dividere jeg paritaltrykket med det tal, men ved ikke om det er rigtigt.
Men KB ved jeg ikke hvordan jeg skal regne
Håber nogen har tid til lige at give et par hints.
Svar #1
09. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Henrys konstant defineres på flere forskellige måder, hvorfor du kan vælge en selv - blot du beskriver ligningen og husker enhederne.
En hyppigtanvendt ligning er:
p=KH*C, hvor C er koncentrationen i mol/l og p er trykket i atm. Enheden på KH bliver da atm*l/mol.
Dimensionsløse konstanter anvendes undertiden. Her omregnes p til koncentration i mol/v v.h.a. idealgasligningen. Den tilhørende ligning er da C(g)=H*C(aq)
En hyppigtanvendt ligning er:
p=KH*C, hvor C er koncentrationen i mol/l og p er trykket i atm. Enheden på KH bliver da atm*l/mol.
Dimensionsløse konstanter anvendes undertiden. Her omregnes p til koncentration i mol/v v.h.a. idealgasligningen. Den tilhørende ligning er da C(g)=H*C(aq)
Skriv et svar til: Henry konstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
