Kemi

Hjælp? Reaktionsbrøk - Enhed??

09. november 2007 af Unknownz (Slettet)
Fe3+ (aq) + 3 C2O42- (aq) ? Fe(C2O4)33- (aq)

Reaktionsbrøken for denne reaktion er:

[Fe(C2O4)3^(3-)] / [Fe^(3+)] * [C2O4^(2-)]^3

Der spørges til hvilken enhed reaktionsbrøken har?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis alle de vandige koncentrationer opgives i mol/l eller M, så bliver det: M/(M*M^3)

Reducer selv!

Svar #2
10. november 2007 af Unknownz (Slettet)

så må M = 1?

Altså er enheden bare M..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

M/(M*M^3) = M/M^4 = 1/M^3 = M^-3

Skriv et svar til: Hjælp? Reaktionsbrøk - Enhed??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.