Kemi

Gibbs energi

11. november 2007 af livny (Slettet)
1. jeg skal beregne entropien for 1,10g CO2 (g) med trykket 2,3 bar, temp 25 grader C. jeg kan bare ikke finde en formel som indeholder både trykket og mol (jeg går ud fra at massen skal regnes om dvs. det bliver 0,0249 mol)
How to do? jeg har forsøgt mig frem men får ikke det rigtige resultat.
2. En blanding af 0,20 mol N2 og o,40 mol O2 ved 25 C, p er henholdvis 0,24 bar og 0,48 bar. jeg skal beregne de to gassers molare entropier. og beregne gasblandingens entropi. igen kan jeg ikke finde en formel som indeholder begge.
det var vist det hele
mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af lotteha (Slettet)

inden jeg svare skal jeg lige være sikker, du skal finde entropien, som er S ikk ? altså intropien betegnes S, ik ?

Svar #2
11. november 2007 af livny (Slettet)

jo det er korrekt! Det er S

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af lotteha (Slettet)

jamen når den er i standard tilstand, kan du så ikke bare slå den op i din databog ?

Svar #4
11. november 2007 af livny (Slettet)

det giver ikke det rigtige resultat så jeg tror desværre ikke at det er så simpelt. jeg er ret sikker på at der skal bruges en formel
fx. hvis jeg skal have entropien fro O2 med p 0,107 og temp 25 C. kan jeg regne det ud med S=Sm standard - Rlnp, men som nævnt er mit problem med det jeg nævner i spg. at der også er mol
normalt ville jeg så sige (omregnet fra de 1,10 g) 0,0249 mol gange med 213,75 J/mok . K (altså standard S for CO2) og så ellers bruge formlen som foroven men det giver stadigt ikke det rigtige resultat

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

1) Du er på rigtig spor! Omregn til mol. Brug så den formel, du nævner i #4, dvs. S_m = S_m* - Rlnp. Din enhed er nu J/(K*mol). For at finde S, skal du bruge S = S_m/n, dvs. divider med den fundne stofmængde.

2) Det samme som 1, men spørg, hvis du har probs :)

Skriv et svar til: Gibbs energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.