Fysik

specifik varmekapacitet og indre resistans i batteri

13. november 2007 af linee-piigen (Slettet)
Hej alle
Håber nogle vil hjælpe med med disse opgaver:

1) beregn strømstyrken gennem et varmelegeme som har resistansen 16 ohm, når varmelegemet afgiver en energi med effekten 36 W (jeg har prøvet at regne den, men får enheden A^2)

2)Bestemmelse af 300 g væskes (væsken er i beholderen) specifikke varmekapacitet når man har en graf med tid hen af x-aksen og beholderes temp. op a y-aksen? (jeg skal bare bruge formlen)

3) bestem den samlede varmekapacitet af beholder og 150 g væske, når man har en graf med beholderens temp. som funktion af tiden? (skal bare bruge formel, og evt. eksempel)

4) beregning af et batteris inde resistans, jeg har oplysningerne: 35,0 ohm, 0,220 A og batteriet har en elektromotorisk kraft på 6,00 V


VH Line

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

den første: brug W=I^2*R
den anden: brug at varmekapaciteten måles i calorier pr gram pr. grad
den tredje: den indre modstand sidder i serie med den ydre (husker jeg rigtigt mathon?)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2007 af mathon

"den indre modstand sidder i serie med den ydre (husker jeg rigtigt mathon?)"

...ja - den har tilsyneladende brændt sig fast ;-)

Svar #3
13. november 2007 af linee-piigen (Slettet)

jeg kunne godt bruge nogle formler til nr. 2, 3 og 4 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2007 af mathon

2)
E = P*t = m*c*(T-To)

m*c*(T-To) = P*t

c = P*t/(m*(T-To))

c = (36 W)*t/((300 g)*(T-To))


4)

Emk = (R_indre + R_ydre)*I

R_indre + R_ydre = Emk/I

R_indre = Emk/I - R_ydre


Svar #5
18. november 2007 af linee-piigen (Slettet)

hvad er Emk, i forhold til de oplysninger jeg har?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2007 af mathon

Emk = elektromotorisk kraft på 6,00 V

Skriv et svar til: specifik varmekapacitet og indre resistans i batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.