Matematik
Hvornår passerer skibene hinanden?
13. november 2007 af
Jasmine88 (Slettet)
Hejsa..
Jeg prøver lige igen for jeg har virkelig brug for hjælp.. Det skal lige nævnes, at jeg kun har matematik på b-niveau.
Jeg har to skibe, som da klokken var 12.00 havde disse variabler:
SKIB A:
|AF| = 1566,5 m.
|AL| = 1200 m
a = 1006,7 m
Vinkel v = 40 grader
SKIB B:
|BF| = 1494,5 m.
|BL| = 1000 m.
b = 1110,6 m.
Et halvt minut senere er:
Skib A:
Vinkel v = 42 grader
SKIB B:
Vinkel u = 51 grader
Så er det så, de spørger:
Beregn det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden..
Hvordan gør jeg dette??
Jeg prøver lige igen for jeg har virkelig brug for hjælp.. Det skal lige nævnes, at jeg kun har matematik på b-niveau.
Jeg har to skibe, som da klokken var 12.00 havde disse variabler:
SKIB A:
|AF| = 1566,5 m.
|AL| = 1200 m
a = 1006,7 m
Vinkel v = 40 grader
SKIB B:
|BF| = 1494,5 m.
|BL| = 1000 m.
b = 1110,6 m.
Et halvt minut senere er:
Skib A:
Vinkel v = 42 grader
SKIB B:
Vinkel u = 51 grader
Så er det så, de spørger:
Beregn det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden..
Hvordan gør jeg dette??
Svar #1
13. november 2007 af Teazy (Slettet)
Du kan jo beregne hvor meget afstanden er formindsket på et halv minut. Når du ved det kan du jo finde ud af hvor lang tid der vil gå før afstanden er formindsket med præcis længden af den vandrette afstand.
Svar #2
13. november 2007 af Teazy (Slettet)
det her er blot et eksemepel:
Hvis nu den vandrette afstand mellem skibene er 100 m!
og den efter et halvt minut er 80 m. så er afstanden blevet reduceret med 20 m/halv min altså 40 m/min. så den tid der går før skibene passerer hinanden er derfor: 100m/(40m/min)= 2,5 min
Hvis nu den vandrette afstand mellem skibene er 100 m!
og den efter et halvt minut er 80 m. så er afstanden blevet reduceret med 20 m/halv min altså 40 m/min. så den tid der går før skibene passerer hinanden er derfor: 100m/(40m/min)= 2,5 min
Skriv et svar til: Hvornår passerer skibene hinanden?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
