Matematik

hjælp til en opgave

21. november 2007 af kim19 (Slettet)
Hvordan løser jeg denne opgave, håber en kan hjælpe.

12sqrt(a^3*b^4) * 3sqrt(a^2*a^3)

jeg skal reducerer dette udtryk.

3sqrt(a^2*a^3) kan jeg selvfølgelig reducere til 3sqrt(a^5)

men hvordan kommer jeg videre.
Håber en kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af mathon

12sqrt(a^3*b^4) * 3sqrt(a^2*a^3)

12sqrt(a^2*a*(b^2)^2) * 3sqrt((a^2)^2*a)

12ab^2*sqrt(a)*3a^2*sqrt((a) = 36a^3*b^2*(sqrt(a))^2 = 36a^3*b^2*a = 36a^4*b^2

Svar #2
21. november 2007 af kim19 (Slettet)

12sqrt(a^2*a*(b^2)^2) * 3sqrt((a^2)^2*a) =

jeg forstår ikke hvordan du kommer der fra og her til

12ab^2*sqrt(a)*3a^2*sqrt((a)

Hvordan får du de 12ab^2

håber du kan forklar mig det

Svar #3
21. november 2007 af kim19 (Slettet)

jeg kan heller ik forstå denne her.

a^1/3*a^4/3 / a^3/6*a^5/6

håber en kan hjælpe

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2007 af mathon

sqr(a*b*c) = sqr(a)*sqr(b)*sqr(c)

"man uddrager kvadratroden af et produkt ved at at uddrage den af hver faktor for sig"


12sqrt(a^2*a*(b^2)^2) = 12*sqr(a^2)*sqr(a)*sqr((b^2)^2) =

12*a*sqr(a)*b^2 = 12*a*b^2*sqr(a) = 12ab^2sqr(a)

og

3sqrt((a^2)^2*a) = 3*sqrt((a^2)^2)*sqrt(a) = 3*a^2*sqrt(a)

og endelig

12sqrt(a^2*a*(b^2)^2) * 3sqrt((a^2)^2*a) = 12ab^2sqr(a) * 3*a^2*sqrt(a) =

36a^(1+2)*b^2*(sqr(a))^2 = 36a^(1+2)*a*b^2 = 36a^(1+2+1)*b^2 = 36a^4*b^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2007 af mathon

vedrørende #3

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=427444

Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.