Matematik
Matematik projekt- dæksel
03. december 2007 af
oO-diaz-Oo (Slettet)
I et dæksel, som er indlagt i et koordinatsystem som vist på figuren, skal der fræses et spor, som geometrisk kan deles i to cirkelbuer og to rette linjer, som er tangenter til cirkelbuerne A,B,C,D. Radius i den store cirkel er R=60mm, og radius i den lille cirkel r=30mm. Alle de øvrige mål er angivet i mm.
Find koordinaterne til punkterne A,B,C,D
jeg får tallene:
Den store cirkel
Radius er 60 mm ->60^2 mm = 3600 mm
A’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (98-80)2 + (137.263-80)2= 3600,24 mm
B’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (98-80)2 + (22.763-80)2= 3600,07 mm
A og B koordinaterne passer næsten helt perfekt:
Opsummering på den store cirkel er så:
A’s koordinater er: (98; 137,263)
B’s koordinater er (98; 22,763)
Den lille cirkel:
Radius er 30 mm -> 30^2 mm = 900 mm
C’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (189-100)2 + (108,618-80)2= 8739.99 mm
D’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (189-100)2 + (51,381-80)2= 8740.05 mm
C og D koordinaterne passer næsten helt perfekt:
og det passer jo slet ikke når radius i anden skal give 900 mm
nogle de kan hjælpe mig.
Find koordinaterne til punkterne A,B,C,D
jeg får tallene:
Den store cirkel
Radius er 60 mm ->60^2 mm = 3600 mm
A’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (98-80)2 + (137.263-80)2= 3600,24 mm
B’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (98-80)2 + (22.763-80)2= 3600,07 mm
A og B koordinaterne passer næsten helt perfekt:
Opsummering på den store cirkel er så:
A’s koordinater er: (98; 137,263)
B’s koordinater er (98; 22,763)
Den lille cirkel:
Radius er 30 mm -> 30^2 mm = 900 mm
C’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (189-100)2 + (108,618-80)2= 8739.99 mm
D’s koordinater sættes ind for at se om de passer: (189-100)2 + (51,381-80)2= 8740.05 mm
C og D koordinaterne passer næsten helt perfekt:
og det passer jo slet ikke når radius i anden skal give 900 mm
nogle de kan hjælpe mig.
Svar #1
03. december 2007 af oO-diaz-Oo (Slettet)
eller skal jeg sige at x-koordinaten er 109 til C og D i den lille cirkel da der fra den storecirkels centrum til den lille cirkels centrum er 100 mm og det passer med jeg fpr noget der ligger tæt på 900 mm
Skriv et svar til: Matematik projekt- dæksel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
