Matematik

Endnu en lille ligning -hjælp ...

03. december 2007 af LulliexD (Slettet)
Arealet af et rektangel er 806 cm^2.
Forskellen mellem længden og bredden er 49 cm. Find rektanglets længde og bredde..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

x*(49+x)=806

Svar #2
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ved jeg skal opstille denne ligning :
x*(x + 49)=806

Svar #3
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

udregning af ligning :
x^2 + 49*x=806 - korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Så kan du sige:

x^2 + 49x - 806 = 806 - 806 -->

x^2 + 49x -806 = 0 .... Så har du en andengrads ligning, opg så skal du bare finde rødderne :o) Du ved - med diskriminant og alt det

Svar #5
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

d=b^2 - 4*ac
49^2 - 4*1*(-806)=5625
d>0 = 2 løsninger..

rigtigt indtil videre? ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Ja.. Men hvis du finder rødderne, ser du at kun en af dem er positiv.. Tror ikke sidelængden er negativ :o)

Svar #7
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Jeg har fundet begge rødder nu, og har fået:
x = 13 V x=-62 , men kan den godt være negativ ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Du skulle helst finde 13 og 62

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2007 af janko (Slettet)

man får resultaterne -62 og 13, hvoraf du self. kun kan bruge 13

Svar #10
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Hmm .. det er en afleverings opgave, ved ikke hvad jeg skal skrive s:

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2007 af janko (Slettet)

Jeps.. #8

Svar #12
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

hmm #8 , ved ikke hvad jeg har gjort forkert så, jeg har fået:
x=13 V x=-62 ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2007 af janko (Slettet)

Da jeg kender arealet af rektanglet, givet 806cm^2
og ved, at forskellen mellem længden og bredden er 49 cm, kan jeg finde rektanglets længde og bredde ved at opstille følgende ligning:

x*(49+x)=806

ved at omskrive lidt på ovenstående formel fås:

x^2 + 49*x=806 -->
x^2 + 49*x -806 = 0

Heraf ses det, at vi nu har fundet en andengradsligning og vi vil nu bestemme rødderne ved brug af diskriminantformlen

også skal du sætte dine udregninger ind....

/janko

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2007 af janko (Slettet)

#12, du har fået det rigtige.
Du kan bruge 13, da man ikke kan have negative længde.

Du ved at forskellen er 49, derfor må den anden side være: 13 + 49, som er 62.

Svar #15
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ihh .. Mange tak for hjælpen allesammen! :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2007 af janko (Slettet)

;)

Skriv et svar til: Endnu en lille ligning -hjælp ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.