Kemi

Kemi høj niveau

04. december 2007 af kunst77 (Slettet)
En hvidvin er tilsat SO2 som konserveringsmiddel. for at bestemme SO2-koncentrationen udtages 200ml af vinen, og der tilsættes fortyndet svovlsyre. Herefter titreres der med en 0,0208M KMnO4-opløsningen

Til titreringen blev anvendt 9,10mL af KMnO4-opløsningen

a) beregn den formelle koncentration af SO2 i vinen, idet resultatet angives i mg/L

I stedet for SO2 anvendes ofte natriumsulfit som konserveringsmiddel i vin

b)Beregn masse af den mængde natriumsulfit, der skal tilsættes pr.liter vin for at opnå et S-indhold af sammw størrelse som i den undersøgte vin.

Har store problemer så hhåber nogen kan hjælpe???



Skriv et svar til: Kemi høj niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.