Matematik
optimering igen..
04. december 2007 af
Jasmine88 (Slettet)
Hej igen..
Jeg har virkelig brug for hjælp, da min aflevering er til i morgen.. Er der nogen, der kan forklare mig dette?
En bestemt type af beholdere, der skal rumme 20 dm3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugleflade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses at overfladen O(x) (dm2) for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x) = (13/3) * PI * x^2+(40/x)
Herudfra skal jeg kunne bestemme overfladen når radius i cylinderen er 2 dm og bestemme radius i den beholder, der har den midnste overflade..
Indtil videre har jeg fundet ud af overfladen og så fik jeg et hint til at bestemme radius noget med O'(x) og O'(x)=0 men jeg forstår ikke, hvad jeg skal bruge det til??
Jeg har virkelig brug for hjælp, da min aflevering er til i morgen.. Er der nogen, der kan forklare mig dette?
En bestemt type af beholdere, der skal rumme 20 dm3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugleflade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses at overfladen O(x) (dm2) for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x) = (13/3) * PI * x^2+(40/x)
Herudfra skal jeg kunne bestemme overfladen når radius i cylinderen er 2 dm og bestemme radius i den beholder, der har den midnste overflade..
Indtil videre har jeg fundet ud af overfladen og så fik jeg et hint til at bestemme radius noget med O'(x) og O'(x)=0 men jeg forstår ikke, hvad jeg skal bruge det til??
Svar #1
04. december 2007 af dnadan (Slettet)
Ved løsning af O'(x)=0 findes extrema, dvs. maksimum eller minimum.
I øvrigt skal du huske at vise, om der er tale om et maksimum eller et minimum, détte gøres ved at se på fortegnene på O'(x) inden og efter dit extremum.
I øvrigt skal du huske at vise, om der er tale om et maksimum eller et minimum, détte gøres ved at se på fortegnene på O'(x) inden og efter dit extremum.
Skriv et svar til: optimering igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
