Fysik
Tilstandsligning til vurdering af masse
05. december 2007 af
sNaKeEe (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemmer med en fysik opgave, som lyder:
Brug Tilstandsligningen til at give en vurdering af massen af den atmosfæriske luft i et lokale på 20 m2 med en loftshøjde på 2,4 m
Kan ikke lige regne ud hva jeg skal?
Jeg har lidt problemmer med en fysik opgave, som lyder:
Brug Tilstandsligningen til at give en vurdering af massen af den atmosfæriske luft i et lokale på 20 m2 med en loftshøjde på 2,4 m
Kan ikke lige regne ud hva jeg skal?
Svar #1
05. december 2007 af peter lind
Tilstandsligningen siger P*V = n*R*T, hvor P er trykket, v er rumfanget, R er en konstant du kan slå op og T er temperaturen i grad kelvin. Rumfanget er givet i opgaven, trykket er noget i retning af 1 atmosfære og temperaturen kan du selv komme med et skøn over.
Svar #2
10. december 2007 af mathon
p = (m/M)*RT/V = (m/V)*RT/M = (d*/M)*RT, hvoraf
d = p*M/(RT), hvor d er densiteten
d = (1 atm)*(29 g/mol)/((0,082 atm*L/mol*K)*(273+20)K) = .........g/L
og
V = (2,4m)*(20 m^2) = ......m^3
masse = rumfang*densistet
m = V*d.......(hvor du sørger for afstemte enheder!)
d = p*M/(RT), hvor d er densiteten
d = (1 atm)*(29 g/mol)/((0,082 atm*L/mol*K)*(273+20)K) = .........g/L
og
V = (2,4m)*(20 m^2) = ......m^3
masse = rumfang*densistet
m = V*d.......(hvor du sørger for afstemte enheder!)
Skriv et svar til: Tilstandsligning til vurdering af masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
