Fysik
Tilstandsligning til vurdering af masse
05. december 2007 af
sNaKeEe (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemmer med en fysik opgave, som lyder:
Brug Tilstandsligningen til at give en vurdering af massen af den atmosfæriske luft i et lokale på 20 m2 med en loftshøjde på 2,4 m
Kan ikke lige regne ud hva jeg skal?
Jeg har lidt problemmer med en fysik opgave, som lyder:
Brug Tilstandsligningen til at give en vurdering af massen af den atmosfæriske luft i et lokale på 20 m2 med en loftshøjde på 2,4 m
Kan ikke lige regne ud hva jeg skal?
Svar #1
06. december 2007 af Roar2k6 (Slettet)
p * v = n * R * T
Temperatur i kelvin
R er gaskonstanten
n er antal mol, givet ved m = n * M
v er volumen, altså 20 m2 * 2,4m
p er trykket, her kan du sætte det til én atmosfære, ca. 101 kpa(eller også var det 103, slå det op)
Molare masse af luft kan du også slå op i en databog
Temperatur i kelvin
R er gaskonstanten
n er antal mol, givet ved m = n * M
v er volumen, altså 20 m2 * 2,4m
p er trykket, her kan du sætte det til én atmosfære, ca. 101 kpa(eller også var det 103, slå det op)
Molare masse af luft kan du også slå op i en databog
Skriv et svar til: Tilstandsligning til vurdering af masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
