Kemi

syre-base reaktioner

06. december 2007 af HUA (Slettet)
CO2 + Ca(OH)2 --> CaCO3 + H2O

0.6 L 0.0200 M Ca(OH)2 hældes i et bægerglas

pH for opløsningen har jeg beregnet til 12.6

gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0.050 mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.

1.2 min efter start er pH faldet til 12.2.

"Beregn stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1.2 min efter start".

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?? please hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)

pOH = 14 - pH <-> pOH = 1,8

pOH = -log[OH^-] <-> [OH^-] = 10 ^-pOH

Nu har du koncentrationen. Gang denne med volumen.

Svar #2
06. december 2007 af HUA (Slettet)

så altså med 0.6 L eller hvad? :)

men skal jeg slet ikke bruge oplysningen "ennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0.050 mol/min" til noget??

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg ganger med 0,6 da det hele foregår i 0,6 l.

hastigheden på 0,05 mol/min skal du bruge til at beregne den tilsatte mængde CO2 på de 1,2 min

Svar #4
09. december 2007 af HUA (Slettet)

hvordan beregner jeg den tilsatte mængde???

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2007 af medina (Slettet)

pH for opløsningen har jeg beregnet til 12.6

- hvilken formel har du brugt til det?

Skriv et svar til: syre-base reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.