Kemi

syre-base reaktioner

06. december 2007 af HUA (Slettet)
CO2 + Ca(OH)2 --> CaCO3 + H2O

0.6 L 0.0200 M Ca(OH)2 hældes i et bægerglas

pH for opløsningen har jeg beregnet til 12.6

gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0.050 mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.

1.2 min efter start er pH faldet til 12.2.

stofmængden 1.2 min efter start er beregnet til 9.51*10^-3M

CO2 er boblet gennem et porøst filter for at få reaktion (I) til at forløbe så effektiv som muligt

"Hvor mange % af den tilledte mængde CO2 har reageret?"

Hvordan finder jeg ud af dette?? hjælp mig....please

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Koncentrationen af OH er 10^(12,2-14) = 0,016 M, hvorved koncentrationen af Ca(OH)2 er 0,008 M.

Du startede med 0,6L*0,02M = 0,012 mol Ca(OH)2
Du slutter med 0,6L*0,008M = 0,005 mol Ca(OH)2

Beregn nu hvor mange mol CO2 er der anvendt til reaktionen og sammenlign med den tilsatte mængde CO2

Svar #2
09. december 2007 af HUA (Slettet)

hvorfor divideres der med 2 i stedet for at gange med 2???

burde c(Ca(OH)2) ikke give 0.032 M??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Der er dobbelt så meget OH som Ca(OH)2.

Når du bestemmer koncentrationen af OH skal du derfor dividere med 2 forat finde den tilsvarende koncentration af Ca(OH)2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2009 af whimp (Slettet)

hvordan berégner man hvor co2 der er anvendt


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2009 af policedrift (Slettet)

hvordan berégner man hvor meget co2 der er anvendt når man ikke har nogen form for andre koncentrationer end start koncentrationen af Ca(OH)2 ?


Skriv et svar til: syre-base reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.