Matematik
Partielle afledte af ln funktion
08. december 2007 af
mansword (Slettet)
Jeg er i tvivl om de partielle afledte af en funktion givet ved f(x,y) = ln(x+y)
Jeg ville sige at de partielle afledte bliver f'_x = 1/x+y og f'_y = 1/x+y
men jeg er i tvivl om det er rigtigt? Skal det være
f'_x = 1/y og f'_y = 1/x ?
Jeg ville sige at de partielle afledte bliver f'_x = 1/x+y og f'_y = 1/x+y
men jeg er i tvivl om det er rigtigt? Skal det være
f'_x = 1/y og f'_y = 1/x ?
Svar #1
08. december 2007 af peter lind
Bortset fra at du mangler paranteser er dit første forslag rigtig.
Skriv et svar til: Partielle afledte af ln funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
