Fysik
Elektromotorisk kraft
08. juni 2004 af
Tobbe (Slettet)
Hello!
Jeg skal op til årsprøve i fysik om nogle dage, men ved allerede nu de emner jeg kan komme op i.
Et af dem er "elektromotorisk kraft", hvor jeg bl.a. skal gøre rede for et kredsløb med et batteri.
Jeg vil gerne høre nogle andre formuleringer på hvad "elektromotorisk kraft" er, andet end den der står i min bog, da jeg synes begrebet er lidt mærkeligt..
Tobbe
Jeg skal op til årsprøve i fysik om nogle dage, men ved allerede nu de emner jeg kan komme op i.
Et af dem er "elektromotorisk kraft", hvor jeg bl.a. skal gøre rede for et kredsløb med et batteri.
Jeg vil gerne høre nogle andre formuleringer på hvad "elektromotorisk kraft" er, andet end den der står i min bog, da jeg synes begrebet er lidt mærkeligt..
Tobbe
Svar #1
09. juni 2004 af sontas (Slettet)
EMK = hvilespændingen = U0
Hvis du tegner en karakteristik for et element vil U0 være afskæringen med 2.-aksen, med andre ord hvilespændingen (som ordet siger) er spændingen i et element når størmstyrken er 0. Som bekendt falder spændingen når strømstyrken stiger (U = R*I).
Den energi, der tilføres pr. ladning, som transporteres fra den negative til en positive pol kaldes spædingskildens EMK.
Måske er det lidt lettere at forstå med enheder : V = J/C (volt = energi/pr.ladning). Men en del af denne energi, som bliver tilført i spædingskilden går jo til spilde i form af varme.
Hvis du tegner en karakteristik for et element vil U0 være afskæringen med 2.-aksen, med andre ord hvilespændingen (som ordet siger) er spændingen i et element når størmstyrken er 0. Som bekendt falder spændingen når strømstyrken stiger (U = R*I).
Den energi, der tilføres pr. ladning, som transporteres fra den negative til en positive pol kaldes spædingskildens EMK.
Måske er det lidt lettere at forstå med enheder : V = J/C (volt = energi/pr.ladning). Men en del af denne energi, som bliver tilført i spædingskilden går jo til spilde i form af varme.
Skriv et svar til: Elektromotorisk kraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
