Matematik

hjælp til noget tangens-halløj...

13. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)
Hejsa,
Jeg er i gang med nogle opgaver, hvor man ikke må bruge hjælpe midler. Jeg har disse oplysninger:

Radiantal: 0 PI/6 PI/4 PI/3 PI/2
Sinus: 0 1/2 KVAD2/2 KVAD3/3 1
Cosinus: 1 KVAD3/2 KVAD2/2 1/2 0


Derudfra skal jeg bestemme TAN(PI/6)


derefter skal jeg bestemme i intervallet [0;2PI] samtlige løsninger til ligning sin x = cos x

Jeg er fuldstændig lost.. Kan nogen hjælpe??

Svar #1
13. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

Det var skrevet dårligt:
det med radiantal osv. skal ses som et skema, hvis der er nogen, der ikke forstår det :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2007 af Isomorphician

tan(x) = sin(x)/cos(x)

Svar #3
13. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

Er det hjælp til den første?
Vil det bare sige:
TAN(PI/6)= (SIN(KVAD2/2))/COS(KVAD3/2)

??

Svar #4
13. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)

Undskyld rettelse:
TAN(PI/6)=(SIN(1/2))/COS(KVAD3/2)

??

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2007 af mathon

læs nu hvad #2 skriver

tan(x) = sin(x)/cos(x).....tangens til en vinkel er lig med sinus til den SAMME vinkel divideret med cosinus til den SAMME vinkel

det er IKKE, hvad DU har skrevet
TAN(PI/6)=(SIN(1/2))/COS(KVAD3/2, hvorfor det bliver noget rod!!!

TAN(PI/6)=(SIN(PI/6))/COS(PI/6)......nu er det den SAMME vinkel og du kan benytte dine tabelværdier

TAN(PI/6)=(SIN(PI/6))/COS(PI/6) = (1/2)/(sqr(3)/2) = (1/sqr(3)) = (sqr(3)/3)

til sidst er der forlænget med henholdsvis 2 og sqr(3)

Skriv et svar til: hjælp til noget tangens-halløj...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.