Kemi

Stoffet C12H26 's "navn"

15. december 2007 af SimoneE (Slettet)
Heej,

Her kommer et egentlig sikkert simpelt spørgsmål for nogle, kender bare ikke svaret selv, indtil videre hvertfald. Hvad hedder stoffet C12H26 ? Har kun lige formlen (:

Håber der er en venlig person som vil hjælpe mig (:
Simone

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Dodecan(12C)
C12H26

Svar #2
15. december 2007 af SimoneE (Slettet)

Undskyld, den var jeg ikke lige helt med på ?
Kunne du forklare det en gang til ? (:
tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af mathon

C12
Dodeca = do og deca = 2 + 10

do-deca-an, hvor det ene a må lade livet i dodecan

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af Lusker (Slettet)

C1 = methan
C2 = ethan
C3 = propan
C4 = butan
C5 = pentan
C6 = hexan
C7 = heptan
C8 = oktan
C9 = nonan (ikke helt sikker på det er stavet korrekt)
C10 = decan
C11 = undecan (heller ikke sikker på stavemåde)
C12 = Dodecan

De hedder alle sammen -an til sidst, da der ikke er nogle dobbeltbindinger.

Svar #5
15. december 2007 af SimoneE (Slettet)

Så C12H26 hedder altså bare Dodecan ? (:
Er ret sikker på at det er et brændstof, men er det noget i kan bekræfte ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ja det hedder CH12H26

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

er det ikke.....
Til anvendelse som brændstof?

Svar #8
15. december 2007 af SimoneE (Slettet)

Det er ikke et brændstof eller hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

nej det vil jeg ikke mene, men det bruges som brændstof!

... stol ikke på alt hvad jeg siger...Jeg er helt lost nu.

Svar #10
15. december 2007 af SimoneE (Slettet)

Hehe, så er vi to.
Heldigt at jeg har en dag endnu til opgaven så !
Må lige finde en opslagsbog af en slags :S

Men er der nogle som er sikre på noget - så meld endelig ind ! Vil jo helst endne med et sikkert rigtig svar (;

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2007 af Lusker (Slettet)

Ja det hedder dodecan.
http://www.biosite.dk/leksikon/alkaner.htm

Svar #12
15. december 2007 af SimoneE (Slettet)

Tusinde tak, kan du så også be- eller afkræfte at det er et brændstof ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. december 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Hvorfor skulle det lige være dodecan som skulle være det eneste stof med C12H26 ??

Med den sumformel findes der ialt 355 isomere, dvs. svaret (udfra de yderst sparsomme oplysninger) kunne ligeså godt være en af de andre 354 forbindelser.

Skriv et svar til: Stoffet C12H26 's "navn"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.