Matematik
bevis.. hurtigt
19. december 2007 af
Shortay-C (Slettet)
Jeg har fundet frem til to formler, en for trekanttal, Tn og en for femkanttal, Kn
Tn= n*(n+1)/2
og
Kn = n*(3n-1)/2
Hvordan finder man frem til nedenstående vha. de to formler:
Kn = n+ 3*T(n-1)
Tn= n*(n+1)/2
og
Kn = n*(3n-1)/2
Hvordan finder man frem til nedenstående vha. de to formler:
Kn = n+ 3*T(n-1)
Svar #1
19. december 2007 af peter lind
Sæt formlen for T(n-1) ind i den sidste ligning og regn efter.
Svar #2
19. december 2007 af Shortay-C (Slettet)
ja det ved jeg godt. men det er da ikke et bevis ?? det er jo bare at vise det?
Skriv et svar til: bevis.. hurtigt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
