Biologi
opgave om krydsningskema hos kvæg
06. januar 2008 af
nørd240 (Slettet)
Hej
Jeg har fået 2 opgaver for som jeg ville være sikker på om jeg har lavet dem rigtige.
håber der er nogen der ville hjælpe
1.opgave) Ensfarvet pels(E) dominerer over broget(e) hos kvæg og er uafhængigt af farven; her er alle dyrene røde hvilket resultat ville du forvente når man krydser følgende
a) en rødbroget ko med en rødbroget tyr= 100% broget eller 25% broget køer ?
b) en rødbroget ko med en rød tyr der selv er afkom af en rød ko og en rødbroget tyr=50% rød,50% broget
c) en rød ko med en rød tyr der begge er afkom af en rødbroget ko med en rød tyr=25% broget,75%rød.
2 opgave) sort pelsfarve Dominerer over rød hos kvæg hvad vil ske når man krydser
a) en sort ko med en rød tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr?=25% rød 75% sort
b) en rød ko med en sort tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr=25% rød 75% sort
Jeg har fået 2 opgaver for som jeg ville være sikker på om jeg har lavet dem rigtige.
håber der er nogen der ville hjælpe
1.opgave) Ensfarvet pels(E) dominerer over broget(e) hos kvæg og er uafhængigt af farven; her er alle dyrene røde hvilket resultat ville du forvente når man krydser følgende
a) en rødbroget ko med en rødbroget tyr= 100% broget eller 25% broget køer ?
b) en rødbroget ko med en rød tyr der selv er afkom af en rød ko og en rødbroget tyr=50% rød,50% broget
c) en rød ko med en rød tyr der begge er afkom af en rødbroget ko med en rød tyr=25% broget,75%rød.
2 opgave) sort pelsfarve Dominerer over rød hos kvæg hvad vil ske når man krydser
a) en sort ko med en rød tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr?=25% rød 75% sort
b) en rød ko med en sort tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr=25% rød 75% sort
Svar #1
07. januar 2008 af Janseman (Slettet)
Du skriver, at du bare vil være sikker på dine egne svar - skriv svarene, så skal jeg nok tjekke om de er rigtige.
Hilsen.
Hilsen.
Svar #3
08. januar 2008 af nørd240 (Slettet)
1a)en rødbroget ko med en rødbroget tyr= 100% broget eller 25% broget køer ?
1b) en rødbroget ko med en rød tyr der selv er afkom af en rød ko og en rødbroget tyr=50% rød,50% broget
1c) en rød ko med en rød tyr der begge er afkom af en rødbroget ko med en rød tyr=25% broget,75%rød.
2a) en sort ko med en rød tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr?=25% rød 75% sort
2b) en rød ko med en sort tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr=25% rød 75% sort
mitsvar er det der er efter lighedstegenet
1b) en rødbroget ko med en rød tyr der selv er afkom af en rød ko og en rødbroget tyr=50% rød,50% broget
1c) en rød ko med en rød tyr der begge er afkom af en rødbroget ko med en rød tyr=25% broget,75%rød.
2a) en sort ko med en rød tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr?=25% rød 75% sort
2b) en rød ko med en sort tyr der selv er afkom af en sort ko og en rød tyr=25% rød 75% sort
mitsvar er det der er efter lighedstegenet
Svar #4
08. januar 2008 af Janseman (Slettet)
1
A)
En rødbroget ko må nødvendigvis havde sammen sætningen ee. Og da begge dyr er brogede, må der være 100% chance for deres afkom bliver det.
B)
Er rigtig.
C)
Er rigtig
2
A)
En sort ko kan både være Ss (Har kaldt genet for sort ko farve S og den for rød s) og SS. Mens den røde ko må være ss. Hvis den sorte ko er SS, så er der 100% chance for at afkommet bliver sort. Hvis den sorte ko er Ss, så er der 50% chance for at dens afkom bliver rødt/sort
B)
En rød ko er ss og den sorte tyr er Ss. Der er derfor 50%chance for at deres afkom bliver rødt/sort.
Håber det hjalp.
Hilsen.
A)
En rødbroget ko må nødvendigvis havde sammen sætningen ee. Og da begge dyr er brogede, må der være 100% chance for deres afkom bliver det.
B)
Er rigtig.
C)
Er rigtig
2
A)
En sort ko kan både være Ss (Har kaldt genet for sort ko farve S og den for rød s) og SS. Mens den røde ko må være ss. Hvis den sorte ko er SS, så er der 100% chance for at afkommet bliver sort. Hvis den sorte ko er Ss, så er der 50% chance for at dens afkom bliver rødt/sort
B)
En rød ko er ss og den sorte tyr er Ss. Der er derfor 50%chance for at deres afkom bliver rødt/sort.
Håber det hjalp.
Hilsen.
Skriv et svar til: opgave om krydsningskema hos kvæg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
