Matematik
Skæringspunkter mellem to cirkler
06. januar 2008 af
frederik07 (Slettet)
Hey :D
Jeg har nu fundret over denne opgave i lidt tid, men jeg kommer ikke videre. Opgaven lyder som følgende:
To cirkler har ligningen
c1: (x-2)^2+(y+1)^2=5
c2: x^2+x+y^2-3y-20=0
Beregn eventuelle skæringspunkter mellem de to cirkler.
på forhånd tak
Jeg har nu fundret over denne opgave i lidt tid, men jeg kommer ikke videre. Opgaven lyder som følgende:
To cirkler har ligningen
c1: (x-2)^2+(y+1)^2=5
c2: x^2+x+y^2-3y-20=0
Beregn eventuelle skæringspunkter mellem de to cirkler.
på forhånd tak
Svar #1
06. januar 2008 af peter lind
Foretag kvadreringen i c1. Træk c1 og c2 fra hinanden. Dette giver en lineær sammenhæng mellem x og y. Find y udtrykt ved x(eller x udtrykr ved y). Sæt det ind i en af ligningerne c1 og c2. Du har nu en andengradsligning i x(eller y) som du må løse.
Svar #2
06. januar 2008 af frederik07 (Slettet)
okay tak men hvad mener du med kvadrering?? tror ikke vi har haft om det endnu :S
Svar #3
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)
han mener gang parenteserne ud.
Men du har to ligninger med to ubekendte. Løs dette ligningssystem.
Men du har to ligninger med to ubekendte. Løs dette ligningssystem.
Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem to cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
