Fysik
hurtigt svar efterlyses
14. januar 2008 af
mellerup90 (Slettet)
1 Om et bestemt grundstof oplyses, at det har atommassen 27,3 u og massefylden 2,8 g/cm3.
Beregn grundstoffets radius i pm med 3 betydende cifre.
jeg har brugt formlen V-atom = 3/4 * phi *r^3
- og er kommet frem til (9,75*10^23 cm^3)/((3/4)*phi) = 4.13803E23
Hvordan omskriver man det til pm?
Beregn grundstoffets radius i pm med 3 betydende cifre.
jeg har brugt formlen V-atom = 3/4 * phi *r^3
- og er kommet frem til (9,75*10^23 cm^3)/((3/4)*phi) = 4.13803E23
Hvordan omskriver man det til pm?
Svar #1
14. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
pikometer = pm = 1*10^-12 m
Jeg får:
m = V*p
<=>
V = m/p
V = 27.3(g/mol)/2.8(g/m^3) = 1.619 * 10^13 pm^3
V = 3/4 * pi * r^3
<=>
r = (V/(3/4)*pi)^(1/3)
r = (1.619 * 10^13 pm)/(3/4)*pi)^(1/3) = 19011.405 pm
...hvis jeg da ikke har dummet mig.
Jeg får:
m = V*p
<=>
V = m/p
V = 27.3(g/mol)/2.8(g/m^3) = 1.619 * 10^13 pm^3
V = 3/4 * pi * r^3
<=>
r = (V/(3/4)*pi)^(1/3)
r = (1.619 * 10^13 pm)/(3/4)*pi)^(1/3) = 19011.405 pm
...hvis jeg da ikke har dummet mig.
Svar #2
14. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Grr.. Da det er 2.8(g/cm^3) og ikke 2.8(g/m^3), må resultatet blive 190.114 pm
Skriv et svar til: hurtigt svar efterlyses
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
