Matematik
Areal og diverse, hjælp hurtigst muligt..
16. januar 2008 af
ParadiSe (Slettet)
550.000 m3 træer væltede pga. en storm. Og bøgetræer kan blive op til 350 år men fældes når de normalt er 90 til 120 år. SÅ får vi at vide at bøgetræer gennemsnitligt bliver 30 m høj og stammen 0,8 i diameter.
Spørgsmålet lyder så; hvor mange m3 leverer et gennemsnitligt bøgetræ når det bliver fældet..
Mit problem er at jeg ik' forstår spørgsmålet.. hvad menes der med "leverer"? Skulle der måske have stået "lever"?
Al hjælp velkommes
Spørgsmålet lyder så; hvor mange m3 leverer et gennemsnitligt bøgetræ når det bliver fældet..
Mit problem er at jeg ik' forstår spørgsmålet.. hvad menes der med "leverer"? Skulle der måske have stået "lever"?
Al hjælp velkommes
Svar #1
16. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Der menes vel hvor mange kubikmeter træ man får ud af at fælde et gennemsnitligt bøgetræ.
Det antages tilsyneladende at stammen er helt rund og ensformig, så du må kunne regne det som en cylinder:
V = pi * r^2 * h
V = pi * (d/2)^2 * h
Det antages tilsyneladende at stammen er helt rund og ensformig, så du må kunne regne det som en cylinder:
V = pi * r^2 * h
V = pi * (d/2)^2 * h
Svar #3
16. januar 2008 af kajkajkaj (Slettet)
Jeg ville gå ud fra Svar #1 :
V= Pi * 0,4^2 * 30 = 15,08 m3 .. forstår du det ? :S .. sådan ville jeg i hvert fald gøre
V= Pi * 0,4^2 * 30 = 15,08 m3 .. forstår du det ? :S .. sådan ville jeg i hvert fald gøre
Skriv et svar til: Areal og diverse, hjælp hurtigst muligt..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
