Kemi
hjælp er ved at dø over en kemi opg
18. januar 2008 af
jamila20 (Slettet)
opgaven lyder sådan
Natriumazid kan fremstilles ved at lede dinitrogenoxid hen over smeltet natriumamid:
2 NaNH2(l)+ N2O(g)? NAN3(s) + NAOH(s) + NH3(g)
Til fremstilling af 800 kg natriumazid kvræves 1500 kg natriumamid.
Jeg skal så beregne udbyttet af natriumazid i procent ad det teoretik mulige
tak på forhånd
Natriumazid kan fremstilles ved at lede dinitrogenoxid hen over smeltet natriumamid:
2 NaNH2(l)+ N2O(g)? NAN3(s) + NAOH(s) + NH3(g)
Til fremstilling af 800 kg natriumazid kvræves 1500 kg natriumamid.
Jeg skal så beregne udbyttet af natriumazid i procent ad det teoretik mulige
tak på forhånd
Svar #1
19. januar 2008 af niras (Slettet)
Du ved du har 1500 kg natriumamid (NaNH2). Når du samtidig kender molvægten af NaNH2 kan du regne ud, hvor mange mol NaNH2 du har. Ud fra reaktionsligningen kan det hurtigt ses, hvor mange mol NaN3 der teoretisk set kan dannes. Og når du har antallet af mol kan du ved hjælp af molvægten udregne massen.
Udbyttet er så det aktuelle udbytte (som er 800 kg) divideret med det teoretiske udbytte.
Udbyttet er så det aktuelle udbytte (som er 800 kg) divideret med det teoretiske udbytte.
Svar #2
19. januar 2008 af jamila20 (Slettet)
det forstod jeg ikke meget af kan du ikke give mig en regne eks.
Svar #3
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)
m(NaNH2)=1500kg = 1500000 g
n(NaNH2)=m(NaNH2)/M(NaNH2)
(M findes ved brug af det periodiske system)
n(NaNH2)=1/2*n(NAN3)
m(NAN3)=n(NAN3)*M(NAN3)
Herefter er den procentregning.
n(NaNH2)=m(NaNH2)/M(NaNH2)
(M findes ved brug af det periodiske system)
n(NaNH2)=1/2*n(NAN3)
m(NAN3)=n(NAN3)*M(NAN3)
Herefter er den procentregning.
Skriv et svar til: hjælp er ved at dø over en kemi opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
