Matematik
Eksponentiel udvikling og ulighed
21. januar 2008 af
Aserto (Slettet)
Kære Studieportalen
Har en opgave til en aflevering der lyder således:
f er en eksponentiel udvikling, og uligheden
f(x)<6-12x
er opfyldt, når -2<x<-1.
Bestem en forskrift for f.
Ved godt at en eksponentiel udvikling er givet ved:
f(x)=ba^x, men problemet er hvordan jeg kommer dertil igennem de oplysninger jeg har fået?
På forhånd tak.
Har en opgave til en aflevering der lyder således:
f er en eksponentiel udvikling, og uligheden
f(x)<6-12x
er opfyldt, når -2<x<-1.
Bestem en forskrift for f.
Ved godt at en eksponentiel udvikling er givet ved:
f(x)=ba^x, men problemet er hvordan jeg kommer dertil igennem de oplysninger jeg har fået?
På forhånd tak.
Svar #1
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Du skal først beregne to punkter på grafen og derefter beregne a og b i forskriften.
Punkterne: Indsæt x=-2 og x=-1 i 6-12x.
Punkterne: Indsæt x=-2 og x=-1 i 6-12x.
Svar #2
21. januar 2008 af Aserto (Slettet)
Okay... det er ikke rigtig noget vi har beskæftiget os med før, men er det rigtigt at jeg finder a ved:
a=(y2/y1)^(1/(x2-x1)) ?
a=(y2/y1)^(1/(x2-x1)) ?
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling og ulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
