Kemi

Beregn volumenet af gasser

28. januar 2008 af atrix (Slettet)
Beregn volumenet af de gasser, der dannes under bagningen. Kommenter hævningseffekten.

NH4HCO3(s) -> NH3(g) + H2O(g) + CO2(g)

Trykket i ovnen: 1,0 bar
Temperatur: 225 C
Tid: 5 minutter

Jeg har brug for en forme til at regner de tre gassers volume ud?




Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Idealgasligning:

pV=nRT

p = tryk

V = volume..

n = stofmængde

R = gaskonstant

T = temperatur i kelvin

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hov.. Så ikke lige du manglede stofmængde.. Det er ikke sådan at du har fået massen eller lign.?

Svar #3
28. januar 2008 af atrix (Slettet)

jeg har regnet stofmængden ud:
n=0,0221 mol hjortetaksalt i følge opskriften
m=1,75 g

så bliver min ligning:

pv=nrt
1 bar * V = 0,0221mol * 8,31 j/(mol*K) * 498.15 K

???

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Du har brugt en forkert gaskonstant! Der skulle verle så bar*L i tælleren af R's enhed.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

(0,0221mol*8,3145(m^3*Pa)/(mol*K) *498,15K)/(101325Pa)=V

Skriv et svar til: Beregn volumenet af gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.