Matematik
Opgave hjælp
31. januar 2008 af
crew (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af at løse denne opgave. Ville De hjælpe mig?
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0(nul skal være med sænket skrift) før passage gennem blyvæggen og intensiteten efter passage:
I= I0e^-0,0393x,
hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.
Jegskal nu beskrive hvilklen information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet.
I må meget gerne forklare mig det, så er i super søde. :)
Lasse
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0(nul skal være med sænket skrift) før passage gennem blyvæggen og intensiteten efter passage:
I= I0e^-0,0393x,
hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.
Jegskal nu beskrive hvilklen information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet.
I må meget gerne forklare mig det, så er i super søde. :)
Lasse
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Funktionen er aftagende, thi A(t)=A0*exp(-kt)
halveringstykkelsen findes ved:
t½=ln(2)/k
halveringstykkelsen findes ved:
t½=ln(2)/k
Skriv et svar til: Opgave hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
