Matematik

Optimering af cylinder - Raidus og højde ens, hvorfor?

06. februar 2008 af milss (Slettet)
Hej alle.

Jeg har fået en matematik opgave, hvor jeg skal optimere med hensyn til overflade arealet på en cylinder med volumen på 0.6m^3. Det skal være som en grill, så der skal kun være en bund og intet låg i dette tilfælde.

Radius og højde bliver ens, og jeg kan simpelthen ikke gennemskue den logiske forklaring på det, overflade arealet ser sådan ud:

0.6=2*r*h* pi + (r)^(2)* pi

Nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Overvej følgende først:
Hvorledes findes volumen af en cylinder?
Hvorledes findes overfladearealet af en cylinder kun med bund?

Opstil to udtryk for dette.

Svar #2
06. februar 2008 af milss (Slettet)

O= 2*r*h* pi + (r)^(2)* pi

V= pi *(r)^(2)*h

Nu skal der vel isoleres noget her så højde og radius kommer til at stå overfor hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Du har at V=0,6m^3
Find h som funktion ud fra dette.
Når dette er gjort indsættes dette i funktion for overfladearealet, hvormed du nu har overfladearealet som funktion af r.

Svar #4
06. februar 2008 af milss (Slettet)

Håber ikke jeg har misforstået det hhe :)

h = (3)/(5* pi *(r)^(2)
Substituerer det ind:
O= pi *(r)^(2) + (6)/(5*r)


Har jeg bevist det nu? Er ikke helt med?
Fordi h nu er uafhængig af O, må de være ens eller?

Dejligt du finder tid til at hjælpe! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af michellefriis3 (Slettet)

Jeg har lige fået præcis samme opgave!! Er det sådan du stadig har opgaven liggende som du kan sende til mig??

Hilsen michelle.

[email protected]

facebook - Michelle Natalie Friis Nielsen


Skriv et svar til: Optimering af cylinder - Raidus og højde ens, hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.