Fysik
Et opklarende spørgsmål - hurtigt
06. februar 2008 af
MissHoney (Slettet)
hej alle sammen. håber der nogle som kan skubbe mig i gang med følgende:
en vinkelhastighed er 4,19 s^-1
farten v er 8,38 m/s
hvordan finder jeg accelerationen a? jeg ved at formlen som skal bruges er v^2/r og r har jeg til at være 2 meter. Men v^2 er det så de 8,38 eller 4,19?
Bogen bruger nemlig 4,19 men det kan jeg ikk få til at hænge sammen.
Har boget lavet et trykfejl eller er det 4, 19 som er vinkelhastigheden der skal bruges?
en vinkelhastighed er 4,19 s^-1
farten v er 8,38 m/s
hvordan finder jeg accelerationen a? jeg ved at formlen som skal bruges er v^2/r og r har jeg til at være 2 meter. Men v^2 er det så de 8,38 eller 4,19?
Bogen bruger nemlig 4,19 men det kan jeg ikk få til at hænge sammen.
Har boget lavet et trykfejl eller er det 4, 19 som er vinkelhastigheden der skal bruges?
Svar #1
07. februar 2008 af silur (Slettet)
Vinkelhastigheden, w, og periferihastigheden, v, er sammenknyttet via radius, r, i cirkelbevægelsen som v = wr. Centripetalaccelerationen, v^2/r kan derfor også skrives (wr)^2/r hvilket er lig rw^2. Din bog anvender øjensynligt sidstnævnte form.
Svar #2
07. februar 2008 af mathon
1) a = w^2*r = (4,19 s^(-1))^2*(2 m) = 35,1122 m*s^(-2) = 35,1122 m/s^2
2) a = v^2/r = (8,38 m/s)^2)/(2 m) = 35,1122 m/s^2
2) a = v^2/r = (8,38 m/s)^2)/(2 m) = 35,1122 m/s^2
Skriv et svar til: Et opklarende spørgsmål - hurtigt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
