Matematik

hjælp til en opgave

10. februar 2008 af piip (Slettet)
En funktion f(x)er givet ved f(x)= -1/3x^3 + 2x^2
Jeg ska bestemme monotoniforholdene for f(x)

jeg ved at jeg skal finde f'(x), men hvordan gør man? og derefter finde nulpunkterne (f'(x)=0) OG bestemme om funktionen forholdsvis er aftagende eller voksende før og efter hvert nulpunkt. Men jeg ved ikke hvordan man gør?

Ville i være søde at hjælpe mig?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)

udnyt at:
(ax^b)'=b*a*x^(b-1)

Svar #2
10. februar 2008 af piip (Slettet)

hvad mener du med udnyt?

Svar #3
10. februar 2008 af piip (Slettet)

Jeg skal starte med at differentiere, skal jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Det skal du, og reglen foroven vil være dig en stort hjælp.

Svar #5
10. februar 2008 af piip (Slettet)

Jamen jeg forstod ikke din regel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Når ax^b differentieres fås b*a*x^(b-1)

Svar #7
10. februar 2008 af piip (Slettet)

Hvordan det? Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg løser den her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#7 Se i din formel samling, så vil du se:
f(x)=x^a --> f'(x)=a*x^(a-1)
f(x)=k*g(x) --> f'(x)=k*g'(x)
f(x)=g(x)+h(x) --> f'(x)=g'(x)+h'(x)

Svar #9
10. februar 2008 af piip (Slettet)

jeg har prøvet, men der står intet.?
Jeg har jo ikk engang differentieret endnu?

Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.