Kemi
Intermediat = aktiverede kompleks?
11. februar 2008 af
Marie+Louise (Slettet)
Er et intermediat det samme som et aktiverede kompleks?
Svar #1
11. februar 2008 af mathon
intermediat = et "mellemprodukt" dvs. et foreløbigt reaktionsprodukt
Svar #2
11. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Et aktiveret komplex er det som kemikere normalt omtaler som "Transition State".
Det er det komplex som besidder den højeste enrgi i hele reaktionsforløbet, og kan ikke isoleres. Dets levetid er normalt meget kort og ekstremt ustabilt.
Hvis du forestiller dig en bakketop med en dal på hver sin side. Ruller man så en bold fra den ene dal til den anden (symboliserer reaktionen fra A-->B), så er transition state der hvor bolden er på bakketoppen.
Transtion state teori er et kompliceret emne og der skal anvendes kvantemekanik og ekstremt tunge computerberegninger.
Det er det komplex som besidder den højeste enrgi i hele reaktionsforløbet, og kan ikke isoleres. Dets levetid er normalt meget kort og ekstremt ustabilt.
Hvis du forestiller dig en bakketop med en dal på hver sin side. Ruller man så en bold fra den ene dal til den anden (symboliserer reaktionen fra A-->B), så er transition state der hvor bolden er på bakketoppen.
Transtion state teori er et kompliceret emne og der skal anvendes kvantemekanik og ekstremt tunge computerberegninger.
Skriv et svar til: Intermediat = aktiverede kompleks?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
