Kemi
Udledning af formel
12. februar 2008 af
HUA (Slettet)
Heey kemifolk.. :)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at udlede formlen for bestemmelse af pH i en opløsning ud fra stofmængder eller stofmængdekoncentrationerne af indikatoren på henholdsvis syre- eller baseform?
Det ville virkelig være mig en stor hjælp!!
Håber på en hjælpende hånd..
Er der nogen der kan hjælpe mig med at udlede formlen for bestemmelse af pH i en opløsning ud fra stofmængder eller stofmængdekoncentrationerne af indikatoren på henholdsvis syre- eller baseform?
Det ville virkelig være mig en stor hjælp!!
Håber på en hjælpende hånd..
Svar #1
12. februar 2008 af mathon
hvis indikatoren, som er et SVAGT syre/base-system = pufferopløsning,
på syreform kaldes HIn og på base form In^(-)
har
du
du ligevægten
HIn <--> H^(+) + In^(-), hvor
HIn har én karakteristisk farve
og
In^(-) har en anden karakteristisk farve
og af pufferligningen, når pKs(HIn) blot skrives som pKs,
pH = pKs + log([In^(-)]/[HIn])
Erfaringsmæssigt kan det menneskelige øje skildre farvevariationerne, når
(1/10)<[In^(-)]/[HIn]<10
hvilket
giver
pKs-1<pH<pKs+1
altså dækkende et pH-interval på to enheder
på syreform kaldes HIn og på base form In^(-)
har
du
du ligevægten
HIn <--> H^(+) + In^(-), hvor
HIn har én karakteristisk farve
og
In^(-) har en anden karakteristisk farve
og af pufferligningen, når pKs(HIn) blot skrives som pKs,
pH = pKs + log([In^(-)]/[HIn])
Erfaringsmæssigt kan det menneskelige øje skildre farvevariationerne, når
(1/10)<[In^(-)]/[HIn]<10
hvilket
giver
pKs-1<pH<pKs+1
altså dækkende et pH-interval på to enheder
Svar #3
12. februar 2008 af HUA (Slettet)
mange tak... :)
er den udledt nu?
Det der med intervallet - er det at udlede den?
er den udledt nu?
Det der med intervallet - er det at udlede den?
Skriv et svar til: Udledning af formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
