Kemi

En opgave

16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)
Spørgsmålet lyder:

Beregn stofmængden af AgNO3, der har reageret med Br-.

Formlen: Ag^+ + Br^- ==> AgBr(s)

Hvordan kan jeg finde stofmængden af AgNO3 der har reageret med Br^-, når jeg kun kan finde den molare masse?

Svar #1
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

mstof for AhNo3 er = 338 mg

Svar #2
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Mstof= 338 mg.

Anyone? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvilke andre oplysninger har du?
Skriv gerne hele opgaven ned :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

udnyt at M = m/n <=> n = m/M

Svar #5
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Problemet er, at jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal bruge de her tal.

dnadan: Jeg har fået følgende opløsninger:

Formlen: Ag^+ + Br^- ==> AgBr(s)
Mstof= 338 mg.

Stof nr = 6
Masse (mg) = 330



Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2008 af mathon

opløselighedsproduktet for AgBr er 8*10^(-13)

[Ag^(+)(aq)]*[Br^(-)(aq)] = 8*10^(-13) M^2

men som omtalt i #3 mangler der flere oplysninger...

Svar #7
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Hvorfra ved du at, opløselighedsproduktet for AgBr = 8*10^(-13) ?? :)

Hvilke opløsninger mangler? - kan ikke se andre opløsninger her i rapporten som har med emnet at gøre.

Svar #8
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Jeg har regnet den Molare masse til:
M(AgNO3) = 107,9 + 14,01 + 3 * 16,00 = 169,91

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2008 af mathon

#7
opløselighedsproduktet for AgBr = 8*10^(-13) findes i en DATAbog

jeg skrev "flere oplysninger" ikke flere opløsninger!!!

Svar #10
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

mathon, jeg har det på rapport, og har prøvet at rette lidt her og der - vil du tjekke det? evt. rette med rødt farve hvor der mangler ting og fejl?

Jeg kan tilføjene det på opgaver, så kan du slette den når du har downloadet?

Det ville være en STORT hjælp, hvis du gad hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#10 Du skal ikke tilføje det til opgaver på Studieportalen.
For det første er der ca. 111 dages ventetid før opgaverne bliver uploadet. For det andet hører sådanne ufærdige opgaver ikke til her.

Du bedes uploade det på fx. peecee.dk ,såfremt du ønsker at uploade det, således at vi kan se på det.

Svar #12
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

snadan, har lige gjort.

http://peecee.dk/upload/doupload

Svar #13
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

dnadan*

Filen hedder: Fang_saltet!!!

Svar #14
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Skal jeg vente på svar, el.?

Skriv et svar til: En opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.