Matematik
Rødder without helpp
17. februar 2008 af
Juliane2 (Slettet)
Hi.
Hvordan bestemmer man rødder (nulpunkter) uden hjælpemidler????
Hvordan bestemmer man rødder (nulpunkter) uden hjælpemidler????
Svar #1
17. februar 2008 af akat05dsvj (Slettet)
I et andengradspolynomium??
Der skal man huske formlen for dirskirminanten, d=b^2-4ac, og hvis d>0 eller d=0 skal man benytte rodformlerne som man også skal kunne i hovedet.
Ellers stilles der i gymnasiet ofte opgaver hvor du har en figur og bare skal aflæse rødderne, men det går jeg ikke ud fra at der er??
Der skal man huske formlen for dirskirminanten, d=b^2-4ac, og hvis d>0 eller d=0 skal man benytte rodformlerne som man også skal kunne i hovedet.
Ellers stilles der i gymnasiet ofte opgaver hvor du har en figur og bare skal aflæse rødderne, men det går jeg ikke ud fra at der er??
Svar #2
17. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)
yes for andengradspolynomium...
men i formlerne er der så ikke behov for lommeregner???
men i formlerne er der så ikke behov for lommeregner???
Svar #3
17. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Hvis tallene er simple (som de nok vil være i en opgave uden hjælpemidler) er der ikke behov for lommeregner.
Skriv et svar til: Rødder without helpp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
