Matematik

hurtig rettelse haster :O

17. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.

a. Som jeg har regnet. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb som er 36,62 km/t

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:

v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937^t

b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.

jeg får den til 6,42 m/s

c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.
jeg får den til 7,7 sek (:

nogen der lige kan checke om det er rigtigt, og så skal jeg nok lade jer være i fred :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

b)
6.42 er tiden i sekunder, hvor Ben Johnson har den højeste fart. For at finde selve hastigheden, indsætter du t=6.42s i v(t), hvormed du får 42.049 km/h (11.65 m/s).

c)
Hvordan har du regnet det ud? Vis gerne dine mellemregninger. Jeg får det til ca. 5.5s...

Svar #2
17. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

jeg har bare integreret, altså ved at sige 0 som nedre værdi, og 50 som øvre (:

kan det ikke passe (:?

Svar #3
17. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

jamen hva er hans acceleration så ved t=0 `? er det ikke bare de 6,42 ? eller hva :O

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Der indsætter du jo bare t=0 i v'(t)/a(t).

Jeg får 8.672 m/s^2.

Skriv et svar til: hurtig rettelse haster :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.