Kemi
Koncentration igen..
17. februar 2008 af
Joda5 (Slettet)
Hej.. jeg har problemer med en opgave. fik ikke rigtigt hjælpe til den.. så håber der er nogen der kan hjælpe videre denne gag:
Jeg har problemer med opgaver vedrørende koncentrationer.. hvis nogen kunne hjælpe mig igennem denne korte opgave, kan jeg nok regne de andre selv. Jeg er nemlig virkelig kørt fast i dem:
I en vandig opløsning indeholder Cu^2+ og NH3 ligevægten:
Cu^2+(aq) + 4NH3(aq) <--> Cu(NH3)4^2+(aq)
Ligevægtskonstanten er meget stor, og dderfor er den aktuelle koncentratione af Cu^2+ meget mindre end den aktuelle koncentration af Cu(NH3)4^2+
a) Beregn den aktuelle koncentration af Cu^2+ i en opløsning, hvor [Cu(NH3)4^2+]=0,004M og [NH3]=0,5M
b) Forklar, at der i en sådan opløsning gælder, at [Cu(NH3)4^2+]=c(Cu^2+)
Jeg har problemer med opgaver vedrørende koncentrationer.. hvis nogen kunne hjælpe mig igennem denne korte opgave, kan jeg nok regne de andre selv. Jeg er nemlig virkelig kørt fast i dem:
I en vandig opløsning indeholder Cu^2+ og NH3 ligevægten:
Cu^2+(aq) + 4NH3(aq) <--> Cu(NH3)4^2+(aq)
Ligevægtskonstanten er meget stor, og dderfor er den aktuelle koncentratione af Cu^2+ meget mindre end den aktuelle koncentration af Cu(NH3)4^2+
a) Beregn den aktuelle koncentration af Cu^2+ i en opløsning, hvor [Cu(NH3)4^2+]=0,004M og [NH3]=0,5M
b) Forklar, at der i en sådan opløsning gælder, at [Cu(NH3)4^2+]=c(Cu^2+)
Skriv et svar til: Koncentration igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
