Kemi

sammenhæng mellem syrekonstan og syrebrøk

03. marts 2008 af Helge-KN (Slettet)
hvad er sammenhængen mellem syrkonstanten og syrebrøken?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af mathon

når syrebrøken kaldes x og syren kaldes HA
har du

x = [HA]/([HA]*[A^(-)]) og 0<=x<=1

i et tegnet Bjerrumdiagram med x ud ad 1.aksen og pH op ad 2.aksen,
er
for x=0,5 pH=pKs, hvoraf du kan beregne Ks

Ks = 10^(-pKs)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af mathon

for flere detaljer
se
http://peecee.dk/upload/view/101439

Skriv et svar til: sammenhæng mellem syrekonstan og syrebrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.