Matematik

eksponentielle udvikling

09. marts 2008 af Matersvært (Slettet)


Hvad er den eksponentielle udvikling f ud fra nedestående oplysninger?

A) grafen for f går gennempunkterne (2,18) og 5,486)

B) F har en begyndelsesværdi på 3,6 og en vækstrate på 5,8 %

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

1A)
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b = y1*a^(-x1)

B)
y = 3,6*1,05^x

Svar #2
09. marts 2008 af Matersvært (Slettet)

Mener du at i a= (y2/y1)^(1/(x2-x1) er det opløftet i? Og hvordan sren løser du dem, Har 20 af dem. Kan du løse den første for lige at vise mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af mathon

(2,18) og (5,486)
x1 = 2
y1 = 18

x2 = 5
y2 = 486

a = (486/18)^(1/(5-2))
a = 27^(1/3)
a = (3^3)^(1/3) = 3^(3*(1/3)) = 3^1 = 3, hvoraf

y = b*3^x
og
b = 18*3^(-2) = 18/9 = 2

konklusion:
y = 2*3^x


Skriv et svar til: eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.