Fysik

Kraft!

14. marts 2008 af Helena7 (Slettet)
Jeg sidder og sveder over denne opgave, som bare virker umulig at løse. Jeg håber, at I kan hjælpe.

En klods på et glat skråplan med hældningen 30 grader påvirkes af tyngdekraften 170 N.

Også skal normalkraften beregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2008 af mathon

N = m*g*cos(alfa)

Svar #2
14. marts 2008 af Helena7 (Slettet)

Hvorfor skal man bruge den formel?
Jeg får jo ikke oplyst massen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Tyngdekraften er givet ved F=m*g*170N

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Hov, en skrivefejl fra min side. Der skulle stå
F = m*g = 170N

Svar #5
15. marts 2008 af Helena7 (Slettet)

Ah, of course.. Mange tak for hjælpen.


Jeg har et lille spørgsmål til:

Hvordan kan jeg beregne størrelsen af den kraft, der trækker klodsen ned af stråplanet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Normalkraften var den ene komposant af tyngdekraften, trækkraften er den anden. Tegn det og kig på vinklerne og se om du ikke finder noget med sinus i stedet for cosinus...

Skriv et svar til: Kraft!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.