Matematik
cirkel koordinater
15. marts 2008 af
DeciMat (Slettet)
Jeg står med følgende spørgsmål.
En cirkels ligning er givet ved: x^2+y^2-8y=33
Besten radius og koordinaterne for centrum.
Bestem de eksakte værdier for skærinspunkterne med x og y aksen.
Jeg har fundet r=7 C(0,4)
Skæringspunkyerne +/-(kvrod33,0)er jo lige til at læse.
og så kommer det jeg har glemt.
Når jeg tegner cirklen i koordinatsystemet kan jeg se at x aksen skæres i (-3,0) og (11,0)
Hvordan beregner jeg disse?
Tak for hjælpen.
En cirkels ligning er givet ved: x^2+y^2-8y=33
Besten radius og koordinaterne for centrum.
Bestem de eksakte værdier for skærinspunkterne med x og y aksen.
Jeg har fundet r=7 C(0,4)
Skæringspunkyerne +/-(kvrod33,0)er jo lige til at læse.
og så kommer det jeg har glemt.
Når jeg tegner cirklen i koordinatsystemet kan jeg se at x aksen skæres i (-3,0) og (11,0)
Hvordan beregner jeg disse?
Tak for hjælpen.
Svar #1
15. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Skærringspunkterne med y-aksen: x=0
dvs.
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
(0-a)^2+(y-b)^2=r^2
Løs andengradsligningen med hensyn til y.
Skærringspunkterne med x-aksen: y=0
(x-a)^2+(0-b)^2=r^2
Løs andengradsligningen med hensyn til x.
Og i øvrigt, hvordan kan du læse sqrt(33)? Du har beregnet det, sqrt(33) er ikke lige til at aflæse nogen steder.
dvs.
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
(0-a)^2+(y-b)^2=r^2
Løs andengradsligningen med hensyn til y.
Skærringspunkterne med x-aksen: y=0
(x-a)^2+(0-b)^2=r^2
Løs andengradsligningen med hensyn til x.
Og i øvrigt, hvordan kan du læse sqrt(33)? Du har beregnet det, sqrt(33) er ikke lige til at aflæse nogen steder.
Svar #2
15. marts 2008 af DeciMat (Slettet)
Det kan læses i ligninger er netop denne type hvor hvor x optræder i anden potens og kan isoleres umiddelbart.
x^2+y^2-8y=33
kun når x^2=33 derfor x=sqrt(33)
y^2-8y-33=x^2
for y=0 -33=x^2
Tusind tak for hjælpen det var lige det jeg ikke kunne huske.
Tak for hjælpen
x^2+y^2-8y=33
kun når x^2=33 derfor x=sqrt(33)
y^2-8y-33=x^2
for y=0 -33=x^2
Tusind tak for hjælpen det var lige det jeg ikke kunne huske.
Tak for hjælpen
Svar #3
16. marts 2008 af dnadan (Slettet)
#2
Og måden du kommer frem til dette, er beskrevet ovenfor, ergo læses det ikke, det beregnes.
Og måden du kommer frem til dette, er beskrevet ovenfor, ergo læses det ikke, det beregnes.
Skriv et svar til: cirkel koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
