Kemi
Genbrug af aluminiumsdåser - Spørgsmål til eksamenssæt
19. marts 2008 af
Linette-d (Slettet)
Hej. Håber i kan hjælpe :)
Efterfølgende tilsættes svovlsyre til blandingen, og i første omgang omdannes tetrahydroxoaluminat til aluminiumhydroxid. Derefter vil aluminiumhydroxid idegå i nedenstående reaktion, når der er overskud af svovlsyre i reaktionsblandingen.
Al(OH)3(s) + 3H3O+(aq) --> Al3+(aq) + 6H2O(l)
1) Er reaktionen exoterm eller endoterm?
2) Kan reaktionen forløbe frivilligt i standardtilstanden ved 80 grader?
(Skal jeg i spørgsmål 2 beregne delta Gm standard?)
Håber i kan hjælpe med de par spørgsmål :)
Efterfølgende tilsættes svovlsyre til blandingen, og i første omgang omdannes tetrahydroxoaluminat til aluminiumhydroxid. Derefter vil aluminiumhydroxid idegå i nedenstående reaktion, når der er overskud af svovlsyre i reaktionsblandingen.
Al(OH)3(s) + 3H3O+(aq) --> Al3+(aq) + 6H2O(l)
1) Er reaktionen exoterm eller endoterm?
2) Kan reaktionen forløbe frivilligt i standardtilstanden ved 80 grader?
(Skal jeg i spørgsmål 2 beregne delta Gm standard?)
Håber i kan hjælpe med de par spørgsmål :)
Svar #1
19. marts 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Ad 1). Beregn deltaH for reaktionen.
Ad 2). Beregn deltaG ved 80 gr C. Da du sikkert kun har tabelværdier for 25 gr. C skal du beregne deltaH og deltaS ved 80 gr. C og derefter beregne deltaG som: dG=dH-TdS (d=delta).
Ad 2). Beregn deltaG ved 80 gr C. Da du sikkert kun har tabelværdier for 25 gr. C skal du beregne deltaH og deltaS ved 80 gr. C og derefter beregne deltaG som: dG=dH-TdS (d=delta).
Skriv et svar til: Genbrug af aluminiumsdåser - Spørgsmål til eksamenssæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
