Matematik

Igen?!

25. marts 2008 af Anything (Slettet)
.. det ser vist ud som om, at de forskellige gymnasier landet over er i gang med de samme emner? Eller. Jeg er i hvert fald også i gang med noget funktions-/graf- tam. :b

Det er vist nemmere for jer at se spørgsmålene jeg ikke forstår og grafen her:
http://peecee.dk/upload/view/105869


Håber I vil hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af Isomorphician

hvad er du i tvivl om?

Svar #2
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

de tre spørgsmål. Jeg har svaret på de andre tilhørende - forstår bare ikke de tre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af Isomorphician

Definitionsmængde: For hvilke x-værdier er grafen defineret?
Værdimængde: I hvilket interval ligger funktionsværdierne for grafen?
Monotoniforhold: I hvilke intervaller falder eller vokser grafen?

Svar #4
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Er monotoniforholdet så (-2;-3)?
Jeg forstår stadig ikke det med ligningen, værdimængden og definitionsmængden. Ih!

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2008 af Isomorphician

Definitionsmængde:
Fra hvilken x-værdi til hvilken x-værdi ligger grafen?

Svar #6
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Det må så være fra -5 til 3?! :)
.. Men, hvad med ligningen? Man kan jo ikke løse en ligning ved at kigge på grafen, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2008 af Isomorphician

jo, du kigger på de steder på grafen hvor funktionsværdien er lig -1.
(Kig på den vandrette linje der går gennem -1 på y-aksen)

Svar #8
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Jeg kan godt se, at den går gennem y-aksen, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal løse en ligning ved at kigge på at den går igennem der? :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2008 af Isomorphician

fordi der hvor h(x) = -1 er der hvor grafen har værdien -1

Svar #10
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, arg! Det kan man jo ikke bare skrive, når det er en ligning man skal løse! Hint, tak. :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2008 af Isomorphician

Hint: Læs opgaveformuleringen ("ved aflæsning på grafen")

Svar #12
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, der står jo også løs ligning, hvis du udelader det der "ved aflæsning på grafen!" Jeg kan jo ikke bare skrive = -1?!

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2008 af Isomorphician

http://peecee.dk/upload/view/105885


Svar #14
25. marts 2008 af Anything (Slettet)

Så har vi -4 og -1?! Yes. Hvad gør man så?
(Undskyld jeg virker lidt dum, men forstår det overhovedet ikke!)

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. marts 2008 af Isomorphician

Ikke helt. x = 4 er korrekt. x = -1 er ikke korrekt. Den anden x-værdi er 0. Kig en ekstra gang på grafen, så ser du det nok.

Som løsning skriver du at h(x) = -1 for x = -4, eller for x = 0

Skriv et svar til: Igen?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.