Matematik

matematik

26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)
eksponentielt :
der oplyses at fordoblingstiden for skovarealet er 100år og at skovarealet i 1990 vare 417000 hektar.

jeg har nu fundet regne forkriften for skovareal y, målt i hektar, hvilket var:
A= 417000*a^t
- derefter har jeg fundet ud af størrelsen af skovaralet i 2005 : A(15)= 417000*1,00696^15 = 462690

MIT PROBLEM GÅR PÅ: I HVILKET ÅR, VIL SKOVAREALET OVERSTIGE 500000 HEKTAR?
- OG MED HVOR MANGE PROCENT VOKSER SKOVAREALET I EN 10-ÅR PERIODE?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af mathon

A(t)= 417000*1,00696^t, hvoraf

1,00696^t = (A(t)/417000)

ln(1,00696)*t = ln[(A(t)/417000)]

t = ln[(A(t)/417000)]/ln(1,00696), som med A(t) = 500000
giver
t = ln[(500000/417000)]/ln(1,00696) = 26,2

konklusion:
26,2 år efter 1990 dvs. i 2017



Svar #2
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

okay tak for al din hjælp (:

Svar #3
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

ln(1,00696)*t = ln[(A(t)/417000)]

t = ln[(A(t)/417000)]/ln(1,00696), som med A(t) = 500000
giver
t = ln[(500000/417000)]/ln(1,00696) = 26,2

dette er ¨meget uklart :Z

Svar #4
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

hvad betyder ln som du skriver ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2008 af Danielras (Slettet)

ln er naturlig logaritme.

Det der gøres i #1 er blot at isolere t af funktionsudtrykket. Derefter indsættes arealet A(t)=500000, da opgaven jo går på at bestemme tiden der går før dette areal opnås.

Svar #6
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

okay (:

Svar #7
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

hvorda finder jeg så hvor mange procent skovarealet vokser i en 1 års periode?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2008 af mathon

fremskrivningsfaktoren er 1,00696 = 1 + 0,00696 = 100% + 0,696%
dvs.
en årlig vækst på 0,7% = 7 promille

Svar #9
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

mange tak .

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.